De ce primesti Cadouri de Ziua Ta?

De ce primesti Cadouri de Ziua Ta?

Te-ai intrebat vreodata cum de primesti de ziua ta cadouri si atata atentie? Si de unde a inceput traditia asta cu daruitul?

Ne-am apucat sa studiem fenomenul dar pana sa terminam de scris “ Istoria Cadourilor de la Origini si pana in Prezent” avem cateva teorii.

Un scurt exercitiu de imaginatie

Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim cum petrecea omul preistoric:

“Hmm. Nu am calendar sau ceas, ca nu s-au inventat, asa ca ce sa fac eu oare azi? Idee. Sa le zic tuturor ca azi este doar ziua mea si sa-i invit in coltul meu de pestera. Bun! Pana aici e bine. Dar ce facem aici in colt? Ne mai mirosim, ne mai scarpinam…ia sa fac o lista:

  1. Cineva trebuie sa agite torta ca sa avem jocuri de lumini. Bifat.
  1. Sa merg repede sa “scarpin” intre coarne un berbec. Daca ii apuca foamea? Si pizza e inca SF.
  1. Rostogolim cativa bolovani…ca sa nu mai stam pe jos.
  1. Mutam praful din coltul meu…in coltul vecinului.
  1. Sa storc repede niste portocale. Aoleu dar sunt fermentate. Oare e bun sucul de fructe fermentate? Eee, vedem noi.
 1. Parca lipseste ceva…Alta idee…ce destept ma simt azi cand e doar ziua mea. Sa dau o fuga pana la pestera aia frumos decorata, de dupa dealul de sub norul ala mic. Petrecerea fara femei e ca pescuitul in cada.”

 Si cam asta era. Omul trimitea invitatiile…prin viu grai si vizite sociale si apoi astepta musafirii.

 Normal ca invitatii veneau repede, doar locuiau in aceeasi pestera. Invitatele… veneau mai tarziu. Doar locuiau in alta pestera. Si trebuiau sa se si dichiseasca. Macar sa se spele pe picioare.

  Si cand veneau, pentru ca nu aveau buzunare in care sa stea cu mainile (vedeti de unde traditia sa aduci ceva si sa nu vii cu mainile in buzunare?), au adus si ei o blanita de iepure, de pus pe cap, o piatra mai taioasa (cu lama retractabila), o craca de stejar pentru torta de lunga durata, o veverita antistres, un set de carbune pentru pictura murala, si cate si mai cate.

  Si cum statea omul nostru “la primire” si i-a vazut pe toti cu cate ceva in brate a zis uimit: “DAR…ce-i cu toate astea? Sunt pentru mine?”

  Si atunci s-a inventat termenul “DAR”, sau cadouri mai pe modern asa.

  Si am incalecat pe o capsuna si v-am zis prima minciuna. Mai urmeaza. Stati aproape.

2 thoughts on “De ce primesti Cadouri de Ziua Ta?

 1. Andrei says:

  Draguta si corecta povestea , doar ca eu unul nu cred ca se spalau pe picioare ci pe blana de pe picioare. In rest , pestera mea, bine ca am evoluat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *